Vitaliteit tips: mentaal en fysiek topfit!
Energie. Soms kun je er wel wat meer van gebruiken. Herkenbaar? Met deze tips gaat jouw energieniveau zeker wat omhoog!
Lees het artikel overOngeveer 80% van de Nederlanders heeft weleens last van rugklachten. Een groot deel van deze klachten kan worden voorkomen met een goede houding. Heb je al serieuze klachten? Probeer dit dan niet eerst zelf te herstellen, maar ga naar de fysiotherapeut. Hij of zij kan je gericht helpen met oefeningen die zijn toegespitst op jouw klachten. Met de module Spieren & Gewrichten kun je een vergoeding voor de fysio krijgen.
Een goed begin is het halve werk. Dus heb je nog geen serieuze klachten, maar voel je wel dat je lichaam af en toe wat stijf of pijnlijk is? Zorg er dan in ieder geval voor dat je goed rechtop staat en dat je hoofd, schouders en heupen op 1 lijn zitten. Kijk naar voren en loop alsof er een boek op je hoofd ligt. Je hebt de basis dan al te pakken.
Om je houding verder te verbeteren, zijn er verschillende fitnessoefeningen die je kunt doen. Deze oefeningen richten zich op je core spieren: de kleine spiertjes in je lichaam die zorgen voor stabiliteit. En dat is precies wat je nodig hebt voor een gezonde houding.
Planken is een goede fitnessoefening om je houding te verbeteren. Maar ook je buikspieren worden flink aan het werk gezet. Met goed getrainde buik- en rugspieren wordt het aannemen van een goede houding een stuk makkelijker.
Wil je soepele nekspieren en getrainde schouders? Dan zit je goed met deze oefening.
Squatten verbetert en versterkt je boven- en onderlichaam. En is dus goed voor je houding.
Om echt je houding te verbeteren met deze oefeningen, is het belangrijk dat je ze regelmatig doet. Geen zorgen, je hebt niet direct een abonnement op de sportschool nodig. De bovenstaande oefeningen kun je gewoon thuis doen. Wel zo fijn. Tip: kom je er niet helemaal uit met de oefeningen of heb je hulp nodig? Zoek dan eens wat filmpjes via YouTube om de juiste techniek te pakken te krijgen. Of boek een eenmalige afspraak met een personal trainer die je kan helpen.
Heb je flinke pijn of vertrouw je je klachten toch niet helemaal? Ga dan niet zelf aan de slag, maar neem contact op met een fysiotherapeut. Hij of zij kan je precies vertellen waar het probleem ligt en hoe je dat kunt verhelpen. Bij FBTO krijg je de fysio vergoed vanuit de module Spieren & Gewrichten. Je kunt zelf kiezen hoeveel je vergoed krijgt. Heb je alleen last van een slechte houding? Dan kun je misschien kiezen voor een lagere vergoeding. Of online fysio. Scheelt weer in de premie!
Wil je weten hoeveel een vergoeding voor fysiotherapie kost met de FBTO Zorgverzekering? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten!