Opstalverzekering regelt zo je waterschade
21 mei 2019Monique en haar gezin moesten door waterschade logeren in de woonkamer. Kijk wat de opstalverzekering voor ze regelde.
Lees het artikel overHer en der zag je iemand tegen de wind in fietsen in regenponcho. Paraplu’s klapten meteen dubbel. Iedereen bleef het liefst binnen. Jolanda beschrijft haar straat: “Containers en fietsen lagen omver. Bij de buren brak een stuk schutting af. Ik hoorde de dakpannen binnen klapperen. En dat terwijl ze net 2 weken geleden gezet waren! Dat kan toch niet, dacht ik. Later hoorde ik dat zelfs nieuwbouwdaken een storm niet altijd zonder schade doorkomen.”
Het bleef niet bij een paar rondvliegende dakpannen. Door de harde wind viel er een boom op het dak van Jolanda haar garage. Een ravage natuurlijk. “Ik belde toen snel met FBTO”, zegt Jolanda. Gelukkig viel het mee met de kosten. “Vanuit mijn opstalverzekering werden de meeste kosten vergoed. Ik moest wel een eigen risico van € 250,- betalen. En de waterschade in mijn slaapkamer werd niet vergoed. Want daar was ik vergeten het raam dicht te doen.”
Goed om te weten: het is belangrijk dat je eerst de schade meldt bij je verzekeraar - in dit geval FBTO - voordat je het laat repareren. Soms bieden dakdekkers aan je dakkapel of dakgoot schoon te maken. Intussen komen ze stormschade tegen, die ze direct repareren voor een flinke prijs. Je bent dan niet verzekerd. Neem dus altijd eerst contact op.
Een schadeherstelbedrijf klopte de dag nadat de stormschade ontstond al aan bij Jolanda. “Echte vakmensen waren dat. Binnen een paar dagen zag mijn huis er weer net zo uit als voor de storm. Gelukkig maar, want mijn huis staat te koop en moet er netjes uitzien.” Ze konden gelijk door naar de buren, want daar waren de zonnepanelen en de schutting beschadigd.
Bij stormschade aan je huis krijg je altijd te maken met een eigen risico. Ook als je het eigen risico hebt afgekocht. Lees hier meer over je eigen risico bij stormschade.