Stormschade aan je huis: zo opgelost!
19 maart 2019Klapperende dakpannen... Gelukkig heb je een opstalverzekering. Net als Jolanda. Lees haar verhaal na een zware storm.
Lees het artikel over…of eigenlijk zijn het er 3, want code 1 is groen. Dit betekent dat er geen weeralarm en dus geen gevaar is. Zodra er gevaarlijk weer in aantocht is, geeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) een andere kleur. Een code kan gelden voor een regio, provincie of het hele land. Er zijn 3 opties die waarschuwen voor gevaarlijk weer:
Een weeralarm met code rood wordt dus pas 12 uur van tevoren afgegeven. En dat gebeurt niet zomaar. Het KNMI kijkt dan namelijk ook naar de ‘verwachte maatschappelijke impact’. Met andere woorden: wat het effect van de storm zal zijn. Wat gebeurt er met het verkeer op de weg? Hoe is de situatie op het spoor? Is er sprake van een bedreiging van de openbare veiligheid, door bijvoorbeeld vallende takken en vliegende dakpannen? Bij het KNMI zit een speciaal team die dit per storm bepaalt.
Hoe bereid je je voor op een weeralarm? Bekijk de video en voorkom schade aan je huis.
Zodra je weet dat er een grote storm op komst is, kun je beginnen aan de voorbereiding. Ook al weet je nooit zeker of de storm een flinke impact op je zal hebben. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Hoe? Nou, zo:
Storm of niet, het is altijd verstandig om je woonverzekeringen regelmatig onder de loep te nemen. Want past jouw verzekering nog wel bij je huis? Ben je überhaupt wel verzekerd? Waar je het beste op kunt letten en welke opties je hebt, lees je op de pagina met meer informatie over je woonverzekering afsluiten. We helpen je graag!