Naar inhoud

De beste beveiliging voor je boot

De beveiliging van je boot is belangrijk. Heb je een FBTO Bootverzekering? Dan moet je boot voldoen aan een aantal beveiligingseisen.

Dit zijn de beveiligings­eisen

Wil je de boot en motor beveiligen tegen diefstal? Hieronder lees je aan welke beveiligingseisen je moet voldoen:

  1. Je legt de boot vast aan goede bevestigingspunten. Aan de boot en aan de wal.
  2. Je legt je open (bij)boot vast met een goedgekeurde ketting en/of kabel en slot. Dit geldt voor open toerboten (ook snelvarende), rubberboten, sloepen en vletten.
  3. Je maakt de buitenboordmotor vast met een goedgekeurd slot.
  4. Staat de boot op een trailer? Dan maak je de boot en de trailer goed vast. Je maakt de trailer vast met een goedgekeurde wielklem of koppelingsslot. Ook als je onderweg een korte stop maakt. Als de trailer in een afgesloten stalling staat, hoeft de trailer niet op slot te staan met een door het CCV/SCM goedgekeurd slot.
  5. Losse spullen berg je op in een goed afgesloten ruimte.
  6. Diefstalgevoelige spullen neem je mee naar huis. Bijvoorbeeld apparatuur zoals navigatieapparatuur.

Kijk op de site van KIWA welke sloten, kettingen en kabels goedgekeurd zijn.

Extra beveiligingseisen als je boot buiten de jachthaven ligt

Goed om te weten. Ligt je boot in Amsterdam, Utrecht, Leiden of Den Haag? En niet in een jachthaven of op een afgesloten terrein, maar bijvoorbeeld in de gracht? Dan stellen wij extra eisen aan de beveiliging: je boot moet een bewegingsmelder met geluid hebben van minimaal 70DB. Bijvoorbeeld een Mobeye i110.

Tip: registreer je boot met de registratie­kaart

Is je boot gestolen of vermist? Met een uitgebreide beschrijving kan de politie vaak sneller en beter zoeken. Vul daarom gratis de registratiekaart in.

10% korting bij watersport­beveiliging.com

FBTO heeft afspraken gemaakt met watersportbeveiliging.com. Hier krijg je 10% korting op alle aankopen. Bijvoorbeeld op een goedgekeurd beveiligingsslot, wielklem of koppelingsslot.

Goed voorbereid met de KNRM

De KNRM is een onafhankelijke professionele redding organisatie. En werkt samen met de kustwacht. De 1.300 vrijwilligers redden meer dan 3.000 mensen per jaar. Op zee en het ruime binnenwater. De KNRM bied kosteloos hulp. Als je in nood bent. En als er geen nood is maar je wel hulp van bijvoorbeeld een berger kunt gebruiken.

Ga goed voorbereid op vakantie met de gratis app KNRM helpt

Je vindt actuele weerberichten, vaarkaarten en handige tips in de app KNRM helpt. Ook kun je er eerdere vaarroutes bekijken. En thuisblijvers laten meekijken met je vaartocht.