Opstalverzekering regelt zo je waterschade
21 mei 2019Monique en haar gezin moesten door waterschade logeren in de woonkamer. Kijk wat de opstalverzekering voor ze regelde.
Lees het artikel overSchade door regenval ontstaat vaak bij de dakgoot. Bijvoorbeeld doordat hij vol bladeren, takjes, mos of ander afval ligt. Dan voert de dakgoot het regenwater niet meer goed af. Pak daarom regelmatig de ladder erbij en maak de dakgoot schoon. Wil je voorkomen dat je regenpijp verstopt raakt? Dan kan een bladvanger helpen. Dat is een netje dat je in de dakgoot legt. Het voorkomt dat de bladeren in je regenpijp terechtkomen. Dat is bijvoorbeeld handig als er veel bomen rondom je huis staan.
De kelder is een handige opslagplaats voor je voorraden. En ideaal voor je vakantiespullen en andere spullen die je niet elke dag nodig hebt. Het nadeel aan een kelder is dat deze ruimte vaak vochtig is. En dat ie als 1 van de eerste ruimtes volloopt bij extreme regenval. We hebben 2 tips voor je:
Het spreekt voor zich dat je voorzichtig omgaat met je spullen. Zo voorkom je dat je later je inboedelverzekering nodig hebt. Je hoeft je niet op iedere regenbui voor te bereiden, maar bij extreem weer is dat wel verstandig. Zo kun je je spullen dan beschermen tegen regenschade:
Al het regenwater moet ergens heen. En bij voorkeur níet naar binnen. Gelukkig kun je de natuur een handje helpen om het water goed op te vangen. Je tuin is daarvoor de ideale plek. Je voorkomt schade door regenval met:
Heb je ondanks al je voorbereidingen toch regenschade? Dan heb je je inboedel- en opstalverzekering nodig. Je opstalverzekering is voor alle vaste onderdelen van je huis, zoals de muren en het dak. Voor al je losse spullen heb je je inboedelverzekering. Het is wel belangrijk dat al je ramen en deuren dicht waren tijdens de regenbui. En dat je waterdichte tegels in je woning hebt. Wel zo fijn, een droog huis!