Ben je gewond geraakt door een ongeluk en heb je dus letselschade? Dan kom je in contact met Achmea Personenschade. Dit gebeurt als:
Is 1 van de bovenste situaties op jou van toepassing? Dan gaan we je helpen! Daar beginnen we het liefst zo snel mogelijk mee. Daarom is het belangrijk dat degene die het ongeluk heeft veroorzaakt, direct contact opneemt met ons. Dat is dus vast stap 1.
Neem contact op met de schadeafdeling via 058 234 56 00. Heb je pijn of klachten? Ga dan altijd naar de huisarts. Heb je al hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je zelf niet kunt autorijden of het huishouden niet kunt doen? Bewaar dan de factuur voor die kosten.
Houd bij welke klachten en verwondingen je hebt en hoe erg deze zijn. Bijvoorbeeld in een soort dagboek. Je kunt hierin ook opschrijven wanneer en hoe vaak je naar bijvoorbeeld de huisarts of fysio bent geweest. Al deze informatie is belangrijk voor de schadebehandelaar.
Daarnaast is het belangrijk dat er zoveel mogelijk informatie is over het ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan het schadeformulier, de aangifte, foto’s van de situatie en de schade, getuigen en andere dingen waardoor duidelijk wordt wat er is gebeurd.
Je contactpersoon neemt met jou de situatie door. Wat er precies is gebeurd, wat de klachten en gevolgen zijn naar aanleiding van het ongeluk en wie er volgens jou schuldig is. Hij of zij helpt je met het regelen van de eerste dingen. Bijvoorbeeld hoe de kinderen naar school gebracht worden als je dat zelf niet kunt. Of hoe het zit met de financiële gevolgen van het ongeluk.
Wij zoeken uit wie verantwoordelijk is voor de gevolgen van het ongeluk. En waar je recht op hebt. Waar je wel of niet een vergoeding voor krijgt bijvoorbeeld. Ook kijken we hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. Zo kunnen we met je meedenken over een nieuwe baan die bij je past, als je je huidige niet meer kunt doen. Of regelen we aanpassingen in huis als dat nodig is.
Ben je snel hersteld van je ongeluk? Dat is fijn! Soms duurt dat helaas langer. Of is volledig herstel helemaal niet haalbaar. Dat heeft flinke gevolgen voor je leven. Om je hiermee te helpen, schakelt jouw vaste contactpersoon verschillende experts in. Bijvoorbeeld om te helpen met de zorg voor de kinderen. Of om een nieuwe woning te vinden. Voor ons is het pas klaar als je hersteld of tevreden bent met de oplossingen die we je gegeven hebben.
Was je betrokken bij een verkeersongeluk? Dat is ingrijpend voor alle partijen. Erover praten kan helpen bij de verwerking van het ongeluk. Misschien wil je weten hoe het nu met de ander is. Of wil je vertellen hoe erg je het vindt. Dat is niet makkelijk. Daarom helpen we je graag.
Soms is de stap naar contact moeilijk. Zeker als iemand zwaargewond raakte bij een ongeluk. Of als er iemand overleed. Het lukt mensen na persoonlijk contact vaak beter om het ongeval een plek te geven. Ook als iemand licht gewond raakte, is aandacht fijn. De ander waardeert het als je laat weten dat je meeleeft.
Besef altijd dat de ander misschien geen behoefte heeft aan contact. Misschien is de ander nog boos of verdrietig. Laat zien dat je hiervoor begrip hebt. En geef de ander de ruimte door niet verder aan te dringen.
Perspectief Herstelbemiddeling is een stichting die je kan helpen als je contact zoekt na een verkeersongeluk. Zij geven professionele hulp aan beide partijen. Kijk op de site van Perspectief Herstelbemiddeling hoe je je kunt aanmelden. Een bemiddelaar neemt dan contact met je op en bespreekt het vervolg. Perspectief Herstelbemiddeling is een stichting zonder winstoogmerk. De diensten van deze stichting kosten geen geld.
Ben je op zoek naar lotgenoten? Lees dan meer op contacthelpt.nl. Dat is een platform voor betrokkenen bij een verkeersongeval. Je vindt er praktische tips en ervaringen van lotgenoten.
Misschien wil je excuses aanbieden. Of zeggen dat je het erg vindt dat je het ongeval veroorzaakte. Dit persoonlijke gebaar heeft geen juridische gevolgen. FBTO regelt de schade. En we zoeken uit wie voor het ongeval aansprakelijk is. Het zeggen van “sorry” heeft hier geen invloed op.
Natuurlijk helpen we jou zo goed mogelijk na je ongeluk. Maar soms is juridische hulp daarnaast verstandig. Bijvoorbeeld als je zwaar gewond bent geraakt. Of als het onduidelijk is wie aansprakelijk is voor het ongeluk. Je kunt dit onder meer regelen via je rechtsbijstandverzekering of een advocaat. De kosten hiervoor krijg je vaak vergoed.