8,3 voor afhandelen woonschade
13 januari 2022Bij schade staan we voor je klaar, dag en nacht. Voor het afhandelen van de woonschade beoordelen klanten ons met een 8,3!
Lees het artikel overWaarom is het maken van goede foto’s zo belangrijk als je schade hebt? Je kent het gezegde vast wel: 1 foto zegt meer dan 1.000 woorden. In het geval van een schade is dat net zo. Met behulp van goede foto’s kunnen we namelijk sneller een goede inschatting maken van wat de reparatie gaat kosten. En wat er moet gebeuren om het zo snel mogelijk te repareren. Of er een schade-expert nodig is bijvoorbeeld.
Maar waar let je nou op als je foto’s maakt van een schade? We helpen je op weg.
Donkere foto’s zijn onduidelijk en hebben vaak veel ruis. Maak daarom foto’s bij daglicht. En gebruik geen filter, dat kan kleuren vervormen de foto onduidelijk maken. Flitsen kun je ook het beste achterwege laten, een foto raakt dan snel overbelicht en ook dat maakt de boel minder duidelijk.
Ja, dat klinkt misschien een beetje gek. Maar het is belangrijk dat de plek waar de schade zit schoon is. Zo is de schade namelijk goed zichtbaar. Maak voorzichtig schoon, het is niet de bedoeling dat de schade erger wordt doordat je flink gaat zitten boenen. De bladeren die half over dat gat in het dak vallen kun je gerust verwijderen. Net als modder. Op een auto die onder de modder zit, kun je de schade niet goed zien.
Overzichtsfoto’s zijn nodig om goed te kunnen zien waar de schade precies zit en hoe groot de schade is. Bij autoschade is het bijvoorbeeld handig om foto’s te maken waarbij de hele zijkant van de auto goed te zien is. Heb je lekkage in het dak van de keuken? Probeer dan een foto te maken van de complete ruimte.
Naast overzichtsfoto’s, zijn detailfoto’s belangrijk. Foto’s die dichtbij de schade genomen zijn. Maak een foto recht voor de schade en van alle zijkanten. Zo kunnen we goed zien wat de schade precies is. Heb je een kras of deuk in de auto? Maak dan ook een foto vanuit een hoek, zodat goed te zien is hoe diep de kras is.
Goed om te weten: je kunt deze foto’s later nog toevoegen, nadat je de melding hebt gedaan. Zo gaat het verzenden van de melding makkelijker.
Dit is een lastige, maar wel belangrijk. Soms kun je namelijk alleen bepaalde bestandstypes aanleveren. Vaak is dit bijvoorbeeld png of jpeg. Maak je foto’s met een iPhone? Dan hebben deze automatisch een ander bestandstype. Dit kun je omzetten naar png of jpeg via instellingen > camera > bestandsstructuren. Je kiest vervolgens voor “meest compatibel”. Je foto’s worden dan opgeslagen als jpeg.
Wil je weten hoe dat nou precies werkt, schade melden? Hoe snel je een reactie krijgt bijvoorbeeld? Lees hier alles over schade melden.