Je kunt op vakantie te maken krijgen met onveilige situaties door geweld. Bijvoorbeeld een aanslag, een opstand of rellen. Je wilt het liefst zo snel mogelijk naar huis. Of je bent nog niet vertrokken en wil thuisblijven. Waar kun je op rekenen met je FBTO Reisverzekering
Zit je in een noodsituatie? De FBTO Alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar. We helpen direct! Bel +31 58 234 56 50.
Breng eerst jezelf en je reisgenoten in veiligheid. En zorg dat je goed op de hoogte bent.
Luister altijd naar de plaatselijke overheid
Zij weten wat je moet doen tijdens een noodsituatie. Check ook de (plaatselijke) media.
Volg het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Dit staat op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Je leest hier het laatste nieuws over je vakantiegebied. Bellen naar BuZa kan ook: +31 247 247 247.
Houd contact met je reisorganisatie
Zij weten vaak goed wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Ze zijn ook verplicht om je te helpen.
Schade door ernstige geweldsconflicten, zoals een (burger)oorlog en gewelddadige acties, zijn niet verzekerd met je reisverzekering. Gelukkig kun je vaak een vergoeding krijgen van het Calamiteitenfonds. Dit regel je met je reisorganisatie of verhuurder.
Heb je schade door iets anders dan ernstig geweld? Je meldt het gemakkelijk en snel online in MijnFBTO. Toch liever een medewerker spreken? Dan kun je contact met ons opnemen.
Kun je niet meer op je vakantieplek blijven?
Bel dan zo snel mogelijk de FBTO Alarmcentrale op +31 58 234 56 50. Zij helpen je verder.
Je krijgt misschien een vergoeding van het Calamiteitenfonds
Schade door ernstige geweldsconflicten, zoals een (burger)oorlog en gewelddadige acties, zijn niet verzekerd met je reisverzekering. Gelukkig kun je vaak een vergoeding krijgen van het Calamiteitenfonds. Dit regel je met je reisorganisatie of verhuurder.
Is het veilig, maar wil je toch naar huis?
Dit is niet verzekerd met het Calamiteitenfonds of je reisverzekering. Bespreek met je reisorganisatie wat mogelijk is.
Heb je via een reisorganisatie geboekt?
Dan kun je het beste contact opnemen met je reisorganisatie of verhuurder. Is er gevaar of is je vakantieplek niet meer goed bereikbaar? Dan kun je vaak afspreken om je vakantie te verzetten of om te boeken.
Als je nog niet op reis bent, kun je geen vergoeding krijgen uit het Calamiteitenfonds. Is er wel sprake van een noodsituatie volgens het Calamiteitenfonds? En is je reisorganisatie aangesloten bij het ANVR? Dan kun je je reis vanaf 3 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Heb je niet via een reisorganisatie geboekt?
Schade door ernstige geweldsconflicten, zoals een (burger)oorlog en gewelddadige acties, zijn niet verzekerd met je reis- of annuleringsverzekering.
Is het veilig, maar wil je toch niet gaan?
Dit is niet verzekerd met het Calamiteitenfonds of je annuleringsverzekering. Bespreek met je reisorganisatie wat mogelijk is.
Ben je al op reis?
Zorg dan dat je het gebied zo snel mogelijk verlaat. Houd contact met je reisorganisatie voor hulp. Of bel de FBTO Alarmcentrale op +31 58 234 56 50.
Goed om te weten, je krijgt geen vergoeding voor je extra kosten om het gebied te verlaten.
Ben je nog thuis?
En was er tijdens het boeken nog geen negatief reisadvies? Ga dan niet op reis. Je bent namelijk niet verzekerd. Check bij je verhuurder of reisorganisatie of je je reis kunt omboeken.
Bel de FBTO Alarmcentrale op +31 58 234 56 50
Kun je je vakantiebestemming niet bereiken of verlaten? Bel de FBTO Alarmcentrale. Zij weten precies wat voor hulp je kunt krijgen. Ze kunnen ook dingen voor je regelen als dat nodig is.
Vergoeding voor extra kosten
Je kunt je extra kosten misschien vergoed krijgen uit het Calamiteitenfonds. Dit regel je met je reisorganisatie of verhuurder. Je reisverzekering vergoedt geen extra kosten door ernstige geweldsconflicten.
Wil je precies weten hoe je bent verzekerd via je reis- of annuleringsverzekering? En in welke situaties? Lees dan de polisvoorwaarden.