Met je zorgverzekering in het buitenland
Je bent helemaal klaar voor je vakantie. Maar hoe zit het eigenlijk met je je zorgverzekering in het buitenland?
Lees het artikel overRuim 10% van de Nederlanders gaat op vakantie naar het buitenland, terwijl ze geen reisverzekering hebben. Dat blijkt uit onderzoek van het NBTC-NIPO. Is dat verstandig of toch niet? Deze 3 klanten waren in ieder geval blij dat ze wel een reisverzekering hadden afgesloten voor ze op vakantie gingen.
Samira genoot volop van haar vakantie in het westen van Amerika. “Prachtig, die natuur daar!”, knikt ze enthousiast. Maar die vreugde vergaat haar snel, als ze zich ineens niet lekker voelt. “Een stekende pijn in mijn maag. Een voedselvergiftiging verwacht je misschien in India, niet in Amerika. Maar ik had wel net gegeten, zou het daar dan toch iets mee te maken hebben?”
Omdat de pijn steeds erger werd, besloot ze toch naar het ziekenhuis te gaan. Daar bleek dat ze inderdaad een voedselvergiftiging had opgelopen. “Wat ik precies had gegeten? Geen idee! Gelukkig konden ze me snel helpen. En gelukkig was ik goed verzekerd voor zorg in het buitenland, want anders was het nog een duur grapje geweest.”
In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering te hebben. Je krijgt dan veel zorgkosten vergoed. In Nederland én in het buitenland. Maar je krijgt het Nederlandse tarief vergoed. En zorg is in het buitenland soms een stuk duurder dan hier. In Amerika bijvoorbeeld.
Pech onderweg is natuurlijk nooit leuk. Maar zeker niet als je met je auto met caravan strandt langs de Duitse snelweg. Niels weet daar alles van. “Ik was met 3 kinderen op de achterbank onderweg naar Zuid Frankrijk toen de auto ermee stopte. Het enige wat ik wilde, was zo snel mogelijk weer verder.” Logisch. De kinderen raakten verveeld en Niels zag zichzelf al zitten met een biertje voor de caravan. “Gelukkig had ik mijn reisverzekering voor vertrek nog snel wat uitgebreid. Voertuigenhulp, kwam dat me nu even goed van pas.”
Op de groene kaart van je auto zie je precies in welke landen je auto verzekerd is. Maar het verschilt per autoverzekering wat je in het buitenland precies vergoed krijgt. Vaak krijg je bijvoorbeeld geen vervangend vervoer.
Een maand voor ze 3 weken naar Thailand zou gaan, krijgt Amanda slecht nieuws. Ze wordt ontslagen. “Wat kwam dat slechtnieuwsgesprek op een slecht moment”, vertelt ze. “Die vakantie was natuurlijk hartstikke duur. Lastig te betalen zonder salaris. En de maand dat ik weg ben, moet ik natuurlijk wel gewoon huur betalen. Dat is dubbelop!” De paniek slaat al snel toe bij Amanda, want daar is ze niet voor verzekerd.
Plotseling overlijden, ziekte of ontslag. Het is vreselijk en je wilt er niet over nadenken, maar het kan natuurlijk gebeuren. Met een annuleringsverzekering bij je reisverzekering krijg je de kosten van de geboekte reis vergoed bij zo’n verdrietige gebeurtenis.
Of je nou alleen een weekendje weg gaat. Of een flinke wereldreis op de planning hebt staan. Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Bereken je premie en sluit direct online af. Je verzekering gaat direct in. Je bent dus nog niet te laat. Zelfs niet als je op dit moment bij de gate op je vliegtuig wacht. Twijfel je nog tussen een doorlopende of kortlopende reisverzekering? Hier kun je de reisverzekering vergelijken, zodat je de juiste - en meest voordelige - keuze maakt.