Wil je een autoverzekering, of motorverzekering bij ons afsluiten, of deze verzekering aanpassen? Dan gebruiken we deze externe informatiebronnen.
Als verzekeraar doen we ons best om fraude te voorkomen. Daarom toetsen wij een aanvraag of schademelding in de databank van CIS. CIS is het centrale informatiesysteem van de verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Hierin kan staan aan wie eerder een verzekering is geweigerd of opgezegd door een verzekeraar. En of er in het verleden schades zijn gemeld.
Wil je een auto of motor bij ons verzekeren of je verzekering aanpassen? Dan willen we graag meer weten over je voertuig. Met het kenteken dat je invoert halen wij gegevens op over je voertuig bij Autotelex, Audascan en RDW. Zoals de cataloguswaarde, gewicht en soort brandstof.
Sluit je de verzekering bij ons af? Dan moet je jouw schadevrije jaren, of de schadevrije jaren van de regelmatige bestuurder van het voertuig, doorgeven aan ons. Deze schadevrije jaren halen wij uit Roy-data. Roy-data is een landelijke database waarin verzekeraars de schadevrije jaren bijhouden.
Sluit je een autoverzekering bij ons af? Of pas je je verzekering aan? Dan gebruiken we ook deze externe informatiebron, naast de bronnen die hierboven staan.
Via Focum halen we gegevens op over het betaalgedrag, bijvoorbeeld in de vorm van een kredietscore. Dit geeft ons inzicht in het risico op wanbetaling. Met de gegevens bepalen wij of wij de aanvraag voor een verzekering kunnen accepteren.
Bekijk hieronder welke externe informatiebronnen we gebruiken als je een woonverzekering bij ons afsluit of aanpast.
Als verzekeraar doen we ons best om fraude te voorkomen Daarom toetsen wij een aanvraag of schademelding in de databank van CIS. CIS is het centrale informatiesysteem van de verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Hierin kan staan aan wie eerder een verzekering is geweigerd of opgezegd door een verzekeraar. En of er in het verleden schades zijn gemeld.
Bekijk welke bron we gebruiken bij alle schadeverzekeringen van FBTO.
Als je een verzekering afsluit of aanpast bij FBTO, halen we de gegevens op uit EDM. EDM verzamelt gegevens over alle postcodegebieden in Nederland. Dit doen we op basis van de door jou opgegeven postcode en huisnummer. Die informatie is nodig om onder andere je premie te kunnen berekenen.
Voor je woonverzekering halen we nog een aantal gegevens uit EDM. Dit zijn gegevens zoals de WOZ-waarde, soort woning en de inhoud van de woning. En gegevens over de straat, wijk of gemeente, zoals gezinssamenstelling, levensfase, doelgroep en het aantal personen dat er woont.
Informatie die we nodig hebben als je een zorgverzekering bij ons afsluit, of je verzekering aanpast, halen we uit deze externe informatiebronnen.
Heb je de basisverzekering van de FBTO Zorgverzekering afgesloten? Vanaf het moment dat je basisverzekering ingaat, mogen wij aan derden (waaronder zorgverleners, zorginstellingen, leveranciers, Vecozo, Vektis en het CAK) je adres-, verzekerings- en polisgegevens vragen en geven. Dit mogen wij doen voor zover dit nodig is om de verplichtingen op grond van de basisverzekering na te komen.
Voor onze administratie halen we informatie uit de BRP. In de BRP staat je naam, adres en woonplaats.
Deze informatiebron gebruiken we voor de reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, bootverzekering en overlijdensrisicoverzekering.
Als verzekeraar doen we ons best om fraude te voorkomen Daarom toetsen wij een aanvraag of schademelding in de databank van CIS. CIS is het centrale informatiesysteem van de verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Hierin kan staan aan wie eerder een verzekering is geweigerd of opgezegd door een verzekeraar. En of er in het verleden schades zijn gemeld.